Group 2 Copy 19Link

Linköping utslaget ur Champions League

Efter 0-2-förlusten på hemmaplan hade Linköping ett oerhört svårt utgångsläge inför returmötet i åttondelsfinalen av UEFA Women's Champions League mot PSG. Det blev också för tufft. Linköping förlorade med 2-3 och är därmed utslagna ur turneringen

Damallsvenskan får sätta sitt hopp på att FC Rosengård vänder sitt 2-3-underläge mot Slavia Prag under torsdagen för att något svenskt lag fortfarande ska vara kvar i Champions League. Det stod klart efter att Linköping förlorade med 2-3 mot PSG i Paris. 

Linköping förlorade totalt med siffrorna 5-2 efter 0-2-förlusten på hemmaplan för två veckor sedan. Trots ett 0-2-underläge efter den första halvleken gav inte Linköping upp under onsdagens match. 17-åriga danskan Dajan Hashemi Ghermezi reducerade tidigt i den andra halvleken för att skänka lite hopp till östgötarna. När PSG gjorde 3-1 var hoppet helt ute för svenskarna som dock snyggade till siffrorna genom ytterligare en reducering av Lisa Lantz med drygt tio minuter kvar av matchen.

Under torsdagen, klockan 18.30, spelar Rosengård sitt returmöte i Champions League mot Slavia Prag.