Link

Lottat i Women’s Champions League

Linköping ställs mot Paris Saint-Germain och Rosengård får ta sig an Slavia Prag. Det blev utfallet när åttondelsfinalerna i Uefa Women’s Champion League lottades. Båda de svenska lagen lottades att börja hemma. Möjliga matchdagar är 17–18 oktober respektive 31 oktober-1 november.

Linköping tog sig till åttondelsfinal genom att slå ut ukrainska Kharkiv med totalt 10–1 och får nu alltså möta PSG, där Kosovare Asllani spelat tidigare. Fransyskorna besegrade St Pölten från Österrike med sammanlagt 6–1 i sin sextondel.

Rosengård eliminerade ryska Rjazan, totalt 3–0, i sextondelsfinal och får nu nytt östeuropeiskt motstånd i form av Slavia Prag. Det tjeckiska laget slog ut Gintra från Litauen med sammanlagt 7–0.

Alla åttondelsfinalerna

FC Zürich – Bayern München
VfL Wolfsburg – Atlético Madrid
AFC Ajax – Olympique Lyonnais
FC Barcelona – Glasgow City FC
Linköpings FC – Paris Saint-Germain
Chelsea FCW – Fiorentina WFC
FC Rosengård – SK Slavia Prag
LSK Kvinner – Bröndby IF