Link

UEL: Fin cupkväll i Malmö

Malmö FF visade turkiska Besiktas att det är jobbigt att åka till Stadion för att möta Skånelaget i europeiska cupspelet. Efter en mållös första halvlek vann Malmö med 2-0 gjorda av Andreas Vindheim och Markus Rosenberg.

Efter förlusten mot Genk i den första omgången visade Malmö FF vad de kan åstadkomma hemma på Stadion mot ett namnstarkt Besiktas. Besiktas - med spelare som Loris Karius, Pepe, Vagner Love med flera - inledde starkast och pressade MFF i inledningen. Men det dröjde inte länge förrän skåningarna var minst lika bollförande och ägde lika mycket initiativ i matchen. 0-0 var dock resultatet i halvtid.

I den andra halvleken slog Malmö till redan i den 53:e minuten. Andreas Vindheim fintade nog alla, inklusive sig själv, vid en inläggssituation och bollen seglade in över Karius i Besiktas mål till 1-0. Utan att dominera hade Malmö därefter koll på matchen. Spiken i kistan blev dock när Vindheim blev neddragen i straffområdet och Markus Rosenberg skrev slutresultatet till 2-0 från straffpunkten.

Segern innebär att Malmö, Besiktas, Genk och norska Sarpsborg ligger på tre poäng vardera med en varsin seger efter två omgångar. Härnäst väntar Sarpsborg på bortaplan för Malmö den 25 oktober.