Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Avslutande förlust i Main Round

Trots en 4-2-ledning en bit in i andra halvlek föll IFK Uddevalla i sista gruppspelsmatchen mot Mostar med 4-8.

Svenskarna fick en 2-0-ledning efter två mål i tom bur när bosnierna spelade med joker (extra utespelare istället för målvakt). Efter halvtidsledning 3-2 gjorde Uddevalla även 4-2. Därefter skedde dock en remarkabel scenförändring. De sista 13 minuterna gör Mostar 6-0 på IFK och slutesultatet skrivs till 8-4 i Mostars fördel.

4/10 Uddevalla-APOEL 5-2

Uddevalla tog sin första seger i Main Round när värdlaget, cypriotiska APOEL slogs tillbaka med 5-2 på torsdagen.

I och med segern finns fortfarande en liten teoretisk chans för svenskarna att vinna gruppen. Favoriten Pescara följde förvisso upp segern mot IFK med en ny klar viktoria mot Mostar med 6-2 och toppar gruppen. Uddevalla avslutar mot Mostar på lördag och om APOEL besegrar det italienska ledarlaget (och IFK slår Mostar) blir det en räknehistoria mellan tre lag på sex poäng.

IFK-segern mot APOEL 5-2 (2-1) var en taktisk triumf där de svenska mästarna försvarade sig disciplinerat och kontraslog effektivt när tillfälle gavs.

3/10: A&S Pescara-IFK Uddevalla 6-0

Uddevalla förlorade första matchen i gruppspelet av UEFA Futsal Champions League. Pescara vann med klara 6-0.

Matchen var den första i gruppen, som spelas på Cypern.

Trots ett tidigt ledningsmål för Pescara så var Uddevalla länge med i matchen, men lyckades inte förvalta de chanser som gavs. Sista tio minterna ryckte italienarna, och slutresultatet skrevs alltså 6-0.