Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Friends Arena

Damlandslaget möter Tyskland på Friends Arena lördag 6 april klockan 13.45. Det är första gången Sveriges damlandslag spelar på arenan och det kommer med allra största sannolikhet bli publikrekord för en hemmalandskamp för våra damer.

Det nu gällande rekordet är 20 302 åskådare mot Schweiz på Råsunda 8 maj 2002, en match som Sverige vann med 4-0. Finalen i dam-EM 2013 spelades på Friends Arena. Tyskland besegrade Norge med 1-0 inför 41 301 åskådare, som är det gällande rekord för en damfotbollsmatch på svensk mark.

Så tar du dig till Friends Arena

Friends Arena ligger i Arenastaden i Solna, strax norr om Stockholm.Till och från arenan tar du dig enklast med kollektivtrafik, där spårbunden trafik (pendeltåg och/eller tvärbanan till Solna Station) är bästa rekommendationen.

Öppet eller stängt tak?

Svaret på frågan fås matchdagen vid det "match coordination meeting" som i regel hålls på förmiddagen.

Grundregeln är att taket ska vara öppet. Stängt blir det om en samlad bedömning tydligt visar att det är risk att planen förstörs på grund av väderleken - och att matchen därför kan behöva ställas in.

Även om den risken inte föreligger kan matchen spelas med stängt tak om alla - båda lagen, domare, delegater och arenaägare - enhälligt kommer överens om det.

Vad gäller på arenan?

Här nedan (pdf) hittar du de regler som gäller på Friends Arena.
Får jag ha barnvagnen med mig? Vad gäller om alkohol? Får jag ta med mig min flagga?