#inblickblågult

Se SvFF:s senaste webbinarium, med tema hälsa, som sändes live den 9 december i spelaren ovan.

Fysisk och psykisk hälsa - så klarar du utmaningar över tid 

Den 9 december genomfördes det senaste #inblickblågult!

Att hälsa, både fysisk och psykisk, är viktigt för att må bra och prestera både privat men även i vår yrkesroll vet vi alla. Varför har vi då så svårt att ”komma till skott” och hur kan vi inom fotbollen bidra med inspiration och tips för att ändra detta?

I det senaste webbinariet pratar vi om hälsa ur ett förebyggande perspektiv. Vilka psykologiska färdigheter kan man arbeta med för att spelare ska kunna utvecklas, må bra, prestera tillsammans och klara av olika utmaningar genom karriären? Dessutom pratar vi om hur fotbollens gemenskap bidrar till god hälsa genom hela livet.  

Våra tips och råd utgår som vanligt från fotbollens värld men är även applicerbara på vilken arbetsplats som helst. Vad swebbinariet bjuder på:

  • Hanna Glas och Viktor Claesson, två landslagsstjärnor, berättar utifrån egna erfarenheter som professionella fotbollsspelare om utmaningar i karriären och hur man kan övervinna dessa.
  • Daniel Ekvall och Rasmus Wallin-Tornberg, tränarutbildare på SvFF och idrottspsykologiska rådgivare åt landslagen tar upp tre fotbollspsykologiska teman som alla kan använda sig av — även utanför planen. 
  • Inger Eliasson, forskare från Umeå universitet gör en studie kring Gåfotboll och presenterar relevanta fakta från sin rapport.  
  • Helena Nordlöf, Enskede IK berättar om hur hennes förening tänker kring Gåfotboll. 
  • Rod och Inger, pensionärer som spelar Gåfotboll och berättar vad sporten betytt för deras livskvalitet. 
  • Roua Yousef, tränare för flickor födda 2006 i Rågsveds IF samt utsedd till månadens ledare av Stockholms Fotbollförbund, som intervjuas om hennes arbete och vad den nya utmärkelsen betytt. 

Har du frågor - kontakta oss på inblickblagult@svenskfotboll.se

Anmälan #inblickblagult

Förra #inblickblågult

Den 26 maj sände vi på temat ledarskap. Du som missade det kan ta del av det på vår Youtube-kanal.