Första upplagan av Svenska eCupen

I januari 2022 påbörjades den första upplagan av Svenska eCupen. eCupen är en ny EA SPORTS FIFA 22-turneringen där formatet för tävlingen liknar det format som Svenska Cupen i fotboll spelas efter - där lag från hela Sverige och på olika nivåer börjar kvala för att försöka ta stegen vidare mot drömmen om en ärofylld cupseger.

Svenska eCupen spelas i matcher 2vs2 på PS4, där varje lag får bestå av 2-3 spelare (från 13 år och uppåt), som alla måste vara medlemmar i den fotbollsförening i Sverige man anmäler sig för och representerar i turneringen. En förening kan representeras av flera lag, så det är inte först till kvarn att anmäla sig för en specifik förening.

Hela turneringen spelas mellan januari och april, och utöver äran att kunna titulera sig som eCupmästare i EA SPORTS FIFA 22 finns även en prispeng om 50.000 kr för det segrande laget som når hela vägen och vinner Svenska eCupen, som fördelas med 25.000 kr till vinnande spelare och lika mycket till vinnande förening.

eCupen 2022

Första upplagan hade premiär i början av januari där distriktskvalen spelas mellan 6 och 23 januari. Distriktsfinaler spelas sedan mellan 3 och 6 februari.

Distriktsmästarna går vidare till det Nationella Gruppspelet som spelas i månadsskiftet februari/mars, och där tolv lag från eAllsvenskan tillkommer. I gruppspelet spelas åtta grupper där gruppsegrarna går till slutspelet som avgörs den 2 april.

De tolv lag från eAllsvenskan, som kliver in i Nationella gruppspelet, är AFC Eskilstuna, AIK, Degerfors IF, Djurgårdens IF, Hammarby IF, Helsingborgs IF, Malmö FF, IFK Norrköping, IK Sirius, IFK Göteborg, Örebro SK och Örgryte IS.

Bra länkar