Årets eFotbollsspelare

År 2020 instiftade Svenska Fotbollförbundet priset Årets eFotbollsspelare, för att uppmärksamma de främsta blågula insatserna även på den digitala fotbollsplanen.

2021

Andra vinnare, 2021, blev Oliver "Oliboli" Uttgren spelandes för Mkers och det svenska eFotbollslandslaget. (bilden ovan)

Motiveringen löd: "Med sin otroliga jämnhet har han levererat i tävling efter tävling och visat världsklassnivå såväl individuellt som i lagsammanhang. Blev klubblagsmästare tillsammans med Mkers där han var oerhört framträdande, och var även en grundpelare i eFotbollslandslagets finfina säsong. Vinnare av FUT Champions Cup 1 där han slog de bästa spelarna i Europa och visade prov på sin otroliga kvalitet och spelmognad. En alldeles magnifik säsong som definitivt förtjänar att krönas med priset som årets eFotbollsspelare."

Utmärkelsen delades ut under galan "Fotbollsåret" 2021 som sändes i TV4 den 27 december 2021.

2020

Olle ”Ollelito” Arbin prisades som årets eFotbollsspelare 2020.

Förste vinnare, 2020, blev Olle ”Ollelito” Arbin spelandes för Ninjas in Pyjamas och det svenska eFotbollslandslaget.

Motiveringen löd: ”Efter att ha fått sitt stora internationella genombrott den gångna säsongen, med en Topp-5-placering på världsrankningen och att som första svensk ha vunnit en FUT Champions Cup, har vi nöjet att meddela att vinnaren av det nyinstiftade priset som  Årets eFotbollsspelare är Olle ”Ollelito” Arbin”.

Utmärkelsen delades ut på den TV-sända galan "Fotbollsåret 2020", som prisar årets bästa prestationer och svenska spelare.